Diensten in Coronatijd

Geplaatst op: 15 oktober 2020


Volgens de RIVM richtlijnen en het PKN protocol worden er geen fysieke diensten gehouden tot vooralsnog 9 februari 2021 maar worden de diensten via Zoom gehouden. Wilt u daar aan meedoen en u krijgt de nieuwsbrief dan krijgt u d zaterdag van te voren een link doorgestuurd. Krijgt u niet vanzelf de link doorgestuurd en u wilt wel de dienst via Zoom meemaken dan kunt u zich wenden tot ds. T.S. Smit. Dat kan via de email: tacosiccosmit@gmail.com of telefonisch 06-51640302.
Gaan de diensten weer van start dan geldt onderstaand bezoekersprotocol.

Bezoekersprotocol

Wij willen graag dat iedereen gezond is en gezond blijft. Daarom stellen wij deze regels op voor de Lutherse kerkdiensten in ons gebouw. Dus voor iedereen die de diensten van onze gemeente wil bezoeken gelden de volgende regels:

1. Iedereen dient zich minstens uiterlijk vrijdag 18:00 uur aan te melden bij de predikant. Emailadres: tacosiccosmit@gmail.com Telefoon: 06-51640302. Er mogen maximaal 15 mensen komen. Aanmelden kan alleen als men geen koorts heeft (>38°), geen verkoudheidsklachten, niet niest.

2. Als u zich ziek voelt, koorts heeft (>38°), verkouden bent en hoest, vermoeid bent of keelpijn heeft: kom u niet. We proberen het mogelijk te maken dat U kerkdiensten via internet of uw TV kunt blijven volgen.

3. Als u wel komt wast U thuis uw handen en bezoekt u het toilet.

4. Als u aankomt houdt u 1,50 m. afstand t.o.v. de andere bezoekers.

5. U komt binnen door de hoofdingang, en desinfecteert uw handen met de aanwezige hulpmiddelen die u aangeboden worden.

6. Wij verzoeken u bij het naar en van uw plaats te gaan een mondkapje te gebruiken. Dat mag af als u zit.

7. Er is een beperkt aantal plaatsen, alle gemarkeerd met een groene stikker. Daar liggen liedboek en liturgie voor u klaar.

8. We vullen de beschikbare plaatsen van vooraf aan naar achter op. U gaat naar de plaats die de koster u aanwijst en blijft daar zitten tot het einde van de dienst. Zo bewaart steeds 1,50 m. afstand t.o.v. andere bezoekers. U houdt uw jas bij zich.

9. U geeft niemand een hand, u groet elkander op een alternatieve manier (knik, woord, buiging, hand op het hart).

10. We kunnen niet meezingen. Mee neuriën met gesloten mond kan wel. Het verspreiden van schadelijke cellen kan immers gemakkelijk via de lucht gaan.

11. Er wordt alleen gecollecteerd bij de uitgang.

12. Na afloop van de bijeenkomst verlaat U de kerkzaal door de hoofdingang, beginnend bij de achterste rij en zo naar voren. U mag de rij verlaten als u een seintje krijgt. Bij gebruik van het balkon verlaten de kerkgangers aldaar als eersten de kerk. Zo houden we 1,5 m afstand.

13. Vermijd het gebruik van het toilet. Als het toch nodig is, gaat u er heen via de poort en de zijingang. Gebruik een desinfecterend doekje (liggen klaar) om alles wat u aan zult raken, eerst te ontsmetten. Was na afloop uw handen, of gebruik de desinfecterende gel. Doekjes moeten in de afvalemmer, NIET in de toiletpot

14. Er is geen mogelijkheid tot koffie of thee drinken, helaas moet u dat thuis doen. Wij hopen dat u deze regels redelijk vindt