Komende diensten en andere activiteiten

Geplaatst op: 13 juli 2020

NB: Met ingang van 2018 is het rooster van de diensten ingrijpend gewijzigd.
De eerste zondag van de maand is er een dienst met viering van het Heilig Avondmaal geleid door onze predikant ds. Taco Smit. Deze diensten beginnen om 9.30 uur.
De tweede zondag van de maand is er een vesper. Deze beginnen om 16.00 uur. .
De derde zondag van de maand is er een gastpredikant. Deze diensten beginnen om 9.30 uur.
De vierde zondag van de maand is er een gezinsdienst of en leerdienst Deze diensten beginnen om 16.00 uur
Als de maand 5 zondagen telt dan is er geen dienst aan het Noordeinde maar vieren wij samen met de Hofkerk. Die diensten beginnen om 10.00 uur

9 mei, Rogate
Aanvang: 16.00 uur, vesper
Voorganger: Ds. T.S. Smit
Orgel: Chris de Graaf

13 Mei , Hemelvaart.

De viering op Hemelvaart doen we als Lutherse gemeente samen met de Hofkerk. Dit jaar willen we dat doen met een wandeling door de viering en door de stad. Wat houdt dat in?
Wandeling
Iedereen kan op een zelfgekozen moment op Hemelvaartsdag vanaf de de locatie Hofkerk of de locatie Lutherse kerk starten met de wandeling. Op de route kom je qr-codes tegen, of een verwijzing naar plek op het internet. Deze codes laten je een een deel van de viering meemaken: een gebed, lezing, (beeld)meditatie, lied, gedicht, popsong.
Vervolgens verwijzen ze je naar de plek waar je de volgende code kan vinden.
Oh, mijn hemel
Met  het thema laten we iets zien van wat hemel is.
‘O mijn hemel’  is het thema van deze hemelvaartsviering/-wandeling. ‘O mijn hemel’  zeg je als je als iets mooi vindt, of ergens van schrikt. De leerlingen  weten als ze Jezus naar de hemel zien gaan niet precies of ze heel blij moeten zijn, of juist niet.  Moeten ze Jezus nu voor altijd missen? Moeten ze omhoog kijken of om zich heen.

Hemelvaart is echter geen afscheid. Het is geen scheiding tussen hemel en aarde, eerder een verbinding tussen hemel en aarde en een opdracht om die uit te breiden en hemel op aarde te maken.

Thuis de viering volgen?
Voor de mensen die niet mee kunnen wandelen, is er (gewoon) een online viering om 9.30 u, waarin de onderdelen van de wandeling in de viering een plaats krijgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ds.Smit.

Deze diensten kunnen door een beperkt aantal mensen worden bijgewoond.
Aanmelden uiterlijk vrijdagavond voor de dienst 18.00 uur bij ds. Smit tel. 06-51640302 of email : tacosiccosmit@gmail.com
Deze dienst is ook te volgen via Zoom. U krijgt van ds. Smit een link.

Komende activiteiten:

De koffieochtenden en andere activiteiten gaan vooralsnog niet door.